Sound Devices bemutatja a 788T felvevőt a NAB 2008 kiállításon

788t - 8 mikrofon/vonal bemenet
- 8 felvételi sáv
- kevesebb, mint 2 kg
- májustól kapható...

Speciálisan sokcsatornás forgatásokhoz tervezték, a nyolcsávos 788T ezáltal jelentős bővítést jelent a bemeneti- és kimeneti csatornaszám szempontjából—nyolc teljesértékű mikrofon-bemenet és nyolc felvételi sáv. A nyolc bemenet az átfogóan megújított digitális architektúrával együtt teljesen rugalmas felvételi lehetőséget nyújt.

 

 Sound Devices bemutatja a 788T felvevőt a NAB 2008 kiállításon

Kibővített kapacitás nyolc sáv rögzítésével

Las Vegas, NV,  2008 ápr. 14. — A NAB 2008 kiállításon a Sound Devices (N7235-as stand) bemutatja a
7-Series hangfelvevők erőteljes, új képviselőjét — a 788T nyolcsávos felvevőt.

788t front 400pxSpeciálisan sokcsatornás forgatásokhoz tervezték, a nyolcsávos 788T ezáltal jelentős bővítést jelent a bemeneti- és kimeneti csatornaszám szempontjából—nyolc teljesértékű mikrofon-bemenet és nyolc felvételi sáv. A nyolc bemenet az átfogóan megújított digitális architektúrával együtt teljesen rugalmas felvételi lehetőséget nyújt.

A megnövelt számú  be- és kimenet, új digitális architektúra, a 788T sokrétű tulajdonságai nem zárják ki a kompakt méret lehetőségét, amely a 7-Series felvevők védjegyévé vált. Rozsdamentes acél és alumínium borítással, kevesebb, mint 2kg tömegével, hozzávetőleg egy keménykötésű regény méreteivel a 788T egyedi vezérlőket és csatlakozókat tartalmaz a nyolc bemenete mindegyikéhez, ezenkívül számos további ki- és bemeneti, valamint adat csatlakozókkal rendelkezik.

"A helyszíni produkciós hanggal foglalkozó ügyfeleink egyre több független hangsávval dolgoznak és már jó ideje igényeltek egy négynél több sávos készüléket, a méret, tömeg és költség sorscsapása nélkül” mondja Jon Tatooles, a Sound Devices ügyvezetője. "A 788T kiterjesztett lehetőségeket nyújt, miközben a korábbi 7-Series felvevők erősségeit is előnyei között tudhatja."

A többsávos felvétel nagyobb adatmennyiségéből fakadó nagyobb tárhelyigénynek megfelelően a 788T 160 GB-os 2.5-in. belső SATA merevlemezzel rendelkezik. Ez a belső tárhely 8 csatornán 30 óra felvételi időt biztosít, 24 bites tömörítetlen, szabványos Broadcast Wave file formátummal. Hasonlóképpen használhatók felvételhez és lejátszáshoz CompactFlash memóriakártyák (vagy microdrive UDMA támogatással) és külső FireWire tárolók. Ezen mindhárom tároló médium kiválasztható szimultán, redundáns felvételhez.

A 788T esetében könnyű a helyszínről a stúdióba történő továbbítás. A felvett hanganyag átviteléhez a 788T gyors hozzáférést biztosít mind a belső merevlemezes tárolóhoz mind a csatlakoztatott CompactFlash médiumhoz. Lemezről számítógépre illetve kártyáról számítógépre történő transzfer sebességét csak maga a meghajtó korlátozhatja, ezek átviteli sebessége pedig nagyobb, mint 40MB másodpercenként, 266x CompactFlash médium esetében.

A helyszínen történő gyors, akkurátus beállításokhoz a 788T jól láthatóan megjeleníti mind a bemenetek mind a sávokra irányított jelek szintjét. Mind a nyolc bemeneti szabályozónak megvan a saját háromszínű körkörös LED-je, ezáltal egyszerűvé teszi a szintbeállítást sietős, röptében készülő produkcióknál. A 788T bemeneti kapcsoló-szabályozója gyors hozzáférést tesz lehetővé az általános beállításokhoz, mint pl. bemenet típusa, limiter beállítás, felüláteresztő aktiválás, fantom-táplálás. Az LCD kijelzője mindenféle megvilágítási körülmény mellett jól látható, még közvetlen napsütés esetén is. A LED-ek fényereje minden világítási környezethez beállítható, beleértve a "fények kikapcsolva" üzemmódot a teljes besötétítésekhez.

Csakúgy, mint a 702T és 744T time-code-os felvevőknél, a 788T egy sokoldalú, teljes szolgáltatású Time Code generátort tartalmaz. Rendelkezik továbbá kiválasztható Word Clock szinkron bemenettel, ebbe beleértve számos video szinkron forrást is. A 788T 7.2 V-os Li-ion akkumulátorról vagy külső DC (10-18V) forrásból nyer tápellátást, a csatlakoztatott Li-ion akkumulátorát a külső táp csatlakoztatása esetén saját maga feltölti.