MERGING és SCHOEPS a 120 éves Carnegie Hall-t ünnepli

PYRAMIX szokta a Carnegie-évfordulók koncertjeit felvenni
carnegie 350px

SCHOEPS mikrofonok a színpadon
Audra McDonald szólista a New York Philharmonic zenekarral, vezényel Alan Gilbert

A Merging Technologies digitális audió munkaállomása, a Pyramix és a VCube videó playback rendszer létfontosságú szerepet játszottak a felvételben és az utómunkákban a világhírű New York-i Carnegie Hall 120. évfordulója alkalmából rendezett koncert során, amit az USA-ban május végén közvetített a televízió.

 

MERGING és SCHOEPS a 120 éves Carnegie Hall-t ünnepli

carnegiehall old 450px PYRAMIX szokta a Carnegie-évfordulók koncertjeit felvenni

A Merging Technologies digitális audió munkaállomása, a Pyramix és a VCube videó playback rendszer létfontosságú szerepet játszottak a felvételben és az utómunkákban a világhírű New York-i Carnegie Hall 120. évfordulója alkalmából rendezett koncert során, amit az USA-ban május végén közvetített a televízió. 120 évvel azután, hogy 1891. május 5-én megnyílt a klasszikus zenei rendezvényeknek otthont adó terem, nagyszabású gálakoncertet rendeztek a Carnegie Hallban, hogy megünnepeljék, mint a világ azóta is egyik legjelentősebb kulturális központját. A New York-i Filharmonikusok Alan Gilbert vezényletével tartották a zenei estet, amelynek programját erős történelmi kapcsolat kötötte a koncertteremhez, New York városához vagy épp mindkettőhöz: Dvořák, Beethoven, Ellington és Gershwin.
carnegie450px
 A vendég-zenészek között volt a csellista Yo Yo Ma, Emmanuel Ax zongorista, Gil Shaham hegedűművész és az énekes Audra McDonald. A koncertről élő felvételt készített az egyik vezető New York-i köztévé, a WNET. A koncert felvételénél mikrofonozásban alapvetően SCHOEPS mikrofonokat, rögzítőként kizárólag a Merging Pyramix rendszerét használták, ebből következően aztán az utómunkák során is: vágás a képhez, keverés 5.1 surround-ban, masztering. A Merging digitális video playback rendszere, a VCube volt a vágás közben a teljes koncertfelvétel képi megjelenítője.
carnegie 120ann 450px SCHOEPS mikrofonok a színpadon
Audra McDonald szólista a New York Philharmonic zenekarral, vezényel Alan Gilbert

Tim Martyn hangmérnök a Phoenix Audio-tól, aki David Frost audio producer mellett a koncerten dolgozott, így nyilatkozott: “Kiváltság volt számunkra, hogy segíthettünk megünnepelni ennek a kiváló, régi intézménynek a születésnapját, és hogy mindezt a legjobb hang- és videólejátszó eszközökkel tehettük. David Frost és én régi Pyramix-felhasználók vagyunk, és sosem bíznánk egy ilyen nagy kultúrális jelentőségű felvételt más felvételi rendszerre”

schoeps2 logo ani 

 

merging logo ani